top of page
Fiberanslutning och mobilt bredband

Varför ska ert företag ha fiber?

Idag är internetanslutningar lika vanliga som telefonledningar var för 40 år sedan. Man förväntas ha internet både på arbetsplatsen och i hemmet. Det är dock stor skillnad mellan olika uppkopplingar och fibern är det absolut bästa du kan få, av flera anledningar:

  • Fiber ger en stabil uppkoppling med nästan total driftsäkerhet och mycket hög effektivitet.

  • Fiber gör det möjligt att nyttja den senaste teknikens högupplösta HD-TV och använda videotjänster

  • Fiber är framtidssäkert: det finns egentligen inga begränsningar i fiberkabeln och när den väl är dragen kommer den inte behöva bytas ut. Fibern är redo att hantera framtidens tjänster när de är här.

  • Fiber ger förutsättningar för smarta arbetsplatser: det kan handla om att följa elförbrukningen eller kontrollera kontorets belysning exempelvis

  • Fiber är åsksäkert eftersom fiberoptiken inte är strömledande

Fördelarna är alltså många. Vi har hjälpt flera kunder att få fördelaktiga fiber-lösningar på plats - kanske är det också något för er verksamhet?

Varför ska ert företag ha mobilt bredband? (4G & 5G)

Med ett fast bredband är din verksamhet alltid uppkopplad mot internet och betalar en fast avgift oavsett hur mycket eller lite du använder bredbandet. Ett mobilt bredband är i stället en trådlös anslutning som är uppkopplad via mobiltelefonnätet. Skillnaden mellan den fasta och mobila anslutningen är att du vid den fasta således är knuten till en särskild plats.

 

Ett fast bredband har historiskt erbjudit en större mängd surf till ett bättre pris men i takt med att utvecklingen gått framåt finns det numer konkurrenskraftiga mobila bredband som erbjuder stor surfmängd till konkurrenskraftiga priser.

 

Med hjälp av en router möjliggörs användning av mobilt bredband för flera datorer eller enheter. För vissa företag är mobilt bredband att föredra då medarbetare kan välja att ansluta sig till det mobila bredbandets Wi-Fi utan att störa företagets övriga IT-struktur.

Med utgångspunkt i underliggande behov av surf och täckning hjälper vi er att hitta den bästa lösningen för just er verksamhet.

 

Mobilt bredband via 5G?

5G är den femte generationens mobilnät, vilket är enormt mycket snabbare än sina föregångare. Dessutom klarar det högre belastning och har mindre fördröjning. Med större kapacitet blir 5G-nätet både effektivare och i längden billigare än de tidigare näten.

 

5G kommer under gynnsamma förhållanden att kunna nå maxhastigheter av hastigheter på över 10Gbit/s. I verkligheten förväntas hastigheten bli avsevärt mycket lägre beroende av bland annat hur många nya master som byggs och vilka frekvensband operatören använder. Givet att du som användare befinner dig där 5G-nätet är utbyggt kommer hastigheten vara 10-100 gånger snabbare än 4G.

 

För att använda 5G behöver du:

  • Tillgång till ett aktivt 5G-nät (där du bor eller befinner dig)

  • En (ny) mobil, surfplatta eller dator med stöd för 5G

  • Ett mobilt bredband med stöd för 5G (detta ingår bara i abonnemang som specificerar det)

 

För att skaffa mobilt bredband som kan hantera 5G så behöver din router också ha stöd för 5G. Än så länge är det bara de stora operatörerna som erbjuder 5G-abonnemang.

Kontakta oss idag så hjälper vi er med fiber eller mobilt bredband!

bottom of page